Dogovoreno brže djelovanje zimskih službi /VIDEO/

Nakon ledene noći, na području Semberije prohodni su svi putni pravci i problema u odvijanju saobraćaja nema. Na sastanku čelnika grada sa predstavnicima putarskih službi koji je danas održan u Gradskoj upravi, dogovoreno je brže reagovanje nadležnih na terenu u slučaju niskih temperatura i poledice.

Snijeg koji je juče padao u Semberiji i poledica koja se usljed niskih temperatura formirala na putevima u večernjim časovima napravili su probleme vozačima u saobraćaju.

Mehanizacija i ljudstvo preduzeća Bijeljina put koje je nadležno za održavanje magistralnih i regionalnih piteva, te gradskih saobraćajnica,  izvršili su svoj dio posla na terenu tokom prethodnog dana i noći. Govoreći o jučerašnjem danu, tehnički direktor preduzeća „Bijeljina Put”, pojasnio je da je usljed naglog pada temperature usporeno dejstvo soli.

Da se brzina reagovanja putarskih službi na čišćenju snijega mora povećati na maksimalan nivo, rekao je danas gradonačelnik Bijeljine nakon sastanka sa nadležnima za zimsko održavanje puteva.

Danas smo kaže Petrović sa predstavnicima putarskih službi usaglasili pojedinosti koje treba da dovedu do bržeg reagovanja na terenu, dodaje prvi čovjek grada.

U preduzeću Bijeljina put kažu da imaju dovoljno materijala za posipanje ulica, kao i 25 vozila za zimsko čišćenje piteva.

Sezonu održavanja lokalnih puteva u Semberiji tokom zime, spremno su kažu dočekali i u preduzeću “Dis”, zadovoljni su ostoču do sada urađenim poslom na dionicama za koje su zaduženi.

Grad je potpisao u prethodnoj godini ugovore o čišćenju puteva tokom zime sa preduzećima „Bijeljina put” i „DIS”. Iz gradskog budžeta je za zimsko održavanje puteva obezbijeđeno 195.000 KM.

Kada je riječ o gradu, drugačija je vrsta nadzora nego na ostalim putevma. Zimske službe izvršavaju intervenciju po pozivu nadzornih organa iz opštine, međutim kako je sinoć rečeno Srni iz Bijeljina puta nadzorni iz opštine se juče nisu javljali, pa je  mehanizacija Bijeljina puta sinoć oko 18 časova izašla da očisti i pospe ulice, iako nisu dobili poziv nadležnih iz Gradske uprave.

-Na onakvim temperaturama smatram da nije bilo potrebe čekati poziv nadležnih iz Gradske uprave. U skladu sa vremenskim prilikama, ako su temperature u minusu i bez poziva, putari trebaju izaći na teren, rekao je tokom današnjeg sastanka gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *