Dodik ukazao na značaj očuvanja Srpskog identiteta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je svima koji su inicirali i pomogli izgradnju bista četvorice srpskih velikana u bijeljinskom Gradskom parku, te ukazao na značaj očuvanja srpskog identiteta na ovim prostorima.

“Oni su obilježili jedno vrijeme, jedan identitet”, rekao je Dodik, koji danas prisustvuje slavi grada Bijeljina – Svetom Pantelejmonu.

On je napomenuo da se Srbi danas, kao i kroz istoriju, bore za identitet, pismo, jezik, za vrijednost SPC napadnute u Crnoj Gori i drugdje u regionu.

“Borimo se da očuvamo pravo na sebe, za naše postojanje na ovim prostorima i zato je važno na ovakav način obilježavati velikane naše istorije upravo što ćemo pobijediti samo na jedan način, a to je ako generacijama koje dolaze uspijemo prenijeti te vrijednosti”, istakao je Dodik.

Dodik je zahvalio svim darodavcima bista, Gradskoj upravi, ali i akademiku Matiji Bećkoviću koji je izdvojio vrijeme da prisustvuje slavi grada Bijeljina.

On je i u svoje i u ime Republike Srpske zahvalio svima koji su imali snage i volje da na ovaj način pomognu srpski narod, te izrazio uvjerenje da će se na ovom mjestu naći još srpskih velikana.

Dodik je ovom prilikom čestitao slavu grada, te ponovio kako Bijeljina, kao drugi po veličini grad u Republici Srpskoj, zaslužuje svaku pomoć.

“Nastavićemo da radimo svoje poslove. Prije nekoliko dana ovdje smo imali važan sastanak. Ovdje će biti mnogo važnih investicija”, ponovio je Dodik.

U gradskom parku u Bijeljini danas su otkrivene biste četvorici srpskih velikana Ivi Andriću, Nikoli Tesli, Mihailu Pupinu i Jovanu Dučiću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *