Dodik: PIK ne može da odlučuje, migrantskih centara neće biti u Srpskoj /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da činjenica da u Evropskoj uniji /EU/ postoje zemlje koje ne daju saglasnost za njeno proširenje dovodi u pitanje opredjeljenje i politiku Evropske komisije da se nastavi sa tim procesom.

Dodik je istakao da treba sagledati šta znače najave da će biti mijenjane procedure u vezi sa pristupanjem EU.

“Mi te procedure ne donosimo, niti na njih možemo da utičemo, ali one su još nepoznate. Prijedlog Francuske govori o tome da treba mijenjati brzinu i taj proces učiniti reverzibilnim, što znači da možete da dođete do ulaska u EU i da jedna zemlja kaže morate se vratiti na početak”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, govoreći o tome koja su očekivanja od novog saziva Evropske komisije u pogledu evropske integracije balkanskih zemalja.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Savjet za sprovođenje mira /PIK/ ne može da donosi odluke u vezi sa migrantskom krizom u BiH i ponovio da u Republici Srpskoj neće biti migrantskih centara.

“Postoji odluka vlasti u Republici Srpskoj da na njenoj teritoriji neće biti pravljeni centri za migrante u Srpskoj i tako će i biti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić izjavio je juče da su ih posjetili predstavnici britanske Ambasade u BiH i da su dobili obećanje da će zemlje članice PIK-a 5. decembra razmatrati pitanje migrantske krize, te da će biti formirani centri na teritoriji Federacije BiH i Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *