Dodik na svečanosti otvaranja pogona kompanije “ZP Komerc”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u Vršane kod Bijeljine, gdje će prisustvovati otvaranju proizvodnog pogona za preradu mesa kompanije “ZP Komerc”.

Svečanosti prisustvuju i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić.

Bijeljinska mesna industrija “ZP komerc” ima 220 zaposlenih i posjeduje reprocentar za proizvodnju svinja, farmu za proizvodnju brojlera, farme za proizvodnju tovnih junadi i pogon za proizvodnju mesa i mesnih prerađevina.

Predstavnik kompanije “ZP komerc” Đorđe Rosić rekao je novinarima da je kompanija u izgradnju pogona za preradu mesa uložila oko šest miliona KM i da su povećanjem proizvodnog kapaciteta obezbijedili novih 20 radnih mjesta.

“Kapaciteti nove prerade su dnevna proizvodnja 20 tona polutrajnih proizvoda dok je kapacitet komora za dimljenje i zrenje mesa 100 tona”, rekao je Rosić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.