Doći će do mirne predaje vlasti, uprkos pritiscima /VIDEO/

Milo Đukanović je poručio da neće podneti ostavku na mesto predsjednika Crne Gore kao i da nema razloga da u toj državi ne dođe do promjene vlasti.

“Za Crnu Goru ćemo se boriti ne samo u parlamentu nego i u šumi ako bude trebalo”, kazao je Đukanović za Fejs televiziju. Kaže ako mitropolit Amfilohije postavi kamen srpske crkve Karađorđevića na Cetinju, biće mu srušen, te da nije u kontaktu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Oglasili su se i iz Demokratskog fronta, kažu da se DPS “raspada po šavovima”, a da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović pokazao i “opozicioni talenat”. Iz DF-a su pojasnili da je Đukanović taj talenat pokazao u posljednjem intervjuu za sarajevsku televiziju Fejs, uz ocjanu da je dobro što prihvata realnost i relativno brzo se prilagođava na taj status.

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić kaže za RTS da je ubijeđen da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci, što je prirodno za Crnu Goru. Ističe da će doći do promjene svih odnosa Podgorice i najavljuje dobru saradnju prevashodno sa susjedima.

Glavni odbor Građanskog pokreta URA dao je punu podršku pregovaračkom timu da istraje na principima demonopolizacije institucija i konceptu ekspertske vlade, jer građani kažu očekuju korjenite reforme.

Konstitutivna sednice Skupštine Crne Gore zakazana je za 23. septembar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *