Dočekati pravoslavnu Novu godinu u dobrom zdravlju i raspoloženju /VIDEO/

Uz moleban, ali i vatromet i narodnu muziku na trgovima širom Republike Srpske, građani ali i brojni turisti večeras će dočekati pravoslavne Novu godinu.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.U hramovima će u ponoć biti služen moleban kojim se crkva moli za blagoslov u nastupajućoj godini.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja pravoslavne Nove 2023. godine, uputio je čestitku svim građanima Republike Srpske koji praznuju prema julijanskom kalendaru.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pridruzio se cestitkama.

Zdravlje, sreću i uspjeh u ličnom i porodičnom životu, porucio je Nenad Stevandic predsjednik NArodne skupstine RS.

U više gradova i opština Srpske organizovan je doček na otvorenom. Biće organizovani i vatrometi i posluženje za vjernike i sve ljude dobre volje.

Svečano će biti i u Bijeljini , gdje će građane zabavljati note grupe Amadeus, na gradskom trgu. Doček pravoslavne Nove godine završna je manifestacija u okviru “Zimskog korza” koji su i ovaj put organizovali Gradska uprava, Turistička organizacija grada Bijeljina i “Vizija mladih”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *