Dobrovoljno davanje krvi od izuzetnog značaja /VIDEO/

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od danas organizuje dvodnevnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj će učestvovati 400 pripadnika MUP-a sa područja svih policijskih uprava. Oko 50 pripadnika Policijske uprave Bijeljina  organizovano je pristupilo dobrovoljnom davanju krvi u Službi za transfuzijsku medicinu u Bijeljini da bi se povećale zalihe i spasili životi sugrađana.

Dva puta tokom godine pripadnici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa MUP-om RS organizuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Danas i sutra preko 50 pripadnika ove Policijske uprave učestvovaće u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi.

Nebojša Pavlović rado se odaziva dobrovoljnim akcijama davalaštva krvi. Do sada je 23 puta darovao krv.

U Zavodu za transfuzijsku medicinu u Bijeljini kažu da su ovakve akcije od velikog značaja, a posebno tokom ljeta kada se potrebe za rezervama krvi povećavaju.

U Bijeljini kako ističu takvih problema nema, jer je u toku nekoliko velikih akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Ove aktivnosti organizuju se u skladu sa epidemiološkim mjerama u objektu transfuzijske medicine u Bijeljini, a ne na terenu kao što je to bio slučaj ranijih godina.

Prema njenim riječima današnje količine krvi biće testirane i obrađene, a zadovoljiće potrebe bijeljinske i zvorničke Bolnice , a pomoći će i Bolnici u Foči koja se javila za pomoć.

Ipak najveće količine krvi biće obezbjeđene za UKC Srpske gdje se liječe najteži pacijenti iz bijeljinske regije.

Takođe, u povodu slave grada Svetog Pantelejmona akciju tradicionalno organizuje i DDDK “Zdravlje” iz Bijeljine. Oni su aktivnost počeli 3.avgusta i trajaće sve do osmog avgusta.

DDDK “Zdravlje” iz Bijeljine postoji od 1992 godine i danas broji  blizu 900 članova , a u posljednje vrijeme priključuje im se i sve veći broj mladih.

6. avgusta 2020. godine od 8 časova u organizaciji Zavoda za transfuziju Bijeljina i DDK „Rudar“ Ugljevik u prostorijama Zavoda u Bijeljini organizuje se akcija dobrovoljnog darovanja krvi u kojoj će učestvovati  tridesetak članova društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *