Dobra odluka o neodobravanju prekvalifikacija iz drugih struka u zdravstvo

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srpske /SPS/Srđan Mijatović pozdravio je najavljenu odluku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske koje u narednom periodu neće odobravati prekvalifikacije i dokvalifikacije iz drugih struka u zdravstvo, već samo unutar zdravstvene struke za drugo zanimanje, ocjenjujući da će takva politika doprinijeti kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga.

Mijatović, koji je i šef Povjereništva SPS–a za Bijeljinu, smatra da je dobro upoznat sa problemom nedostatka profesionalnih kompetencija zaposlenih koji su završili programe obrazovanja odraslih za zanimanja u zdravstvu.

“Problem svakako postoji i ovo je, može se reći, i dugo očekivan potez

Ministarstva prosvjete i kulture. Svakako da će takva politika doprinijeti kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga u predstojećem periodu”, istakao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, i dalje ostaje problem trenutno zaposlenog zdravstvenog kadra koji ne raspolaže adekvatnim profesionalnim znanjem, odnosno kadra koji je do sada zapošljavan na osnovu završenih programa obrazovanja za odrasle i prekvalifikacijama, navodi se u saopštenju SPS-a.

“Jedan od načina da se taj problem riješi jeste detekcija i dodatno obrazovanje postojećih kadrova koji imaju problem nedostatka profesionalnih kompetencija”, zaključio je Mijatović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *