Dobra dinamika radova na izgradnji Autobuske stanice /VIDEO/

Radovi na izgradnji nove autobuske stanice na uglu ulica Raje Banjičića, Šabačkih đaka i Živojina Mišića u Bijeljini koji su počeli u junu, napreduju dobrom dinamikom. Ovaj projekat vrijedan 3,2 miliona maraka, jedan je od najbitnijih infrastrukturnih projekata u našem gradu, kaže gradonačelnik Mićo Mićić.

Već iduće godine Autobuska stanica će biti na novom mjestu, a autobuski saobraćaj izmješten iz centra Bijeljine, čime će znatno biti smanjene saobraćajne gužve, a sam autobuski saobraćaj ubrzan. Površina objekata koji će biti izgrađeni – glavne zgrade, dolaznih i odlaznih perona i pratećih zgrada iznosiće više od 1.300 kvadratnih metara. 

Izgradnja nove Autobuske stanice je predviđena planskim dokumentima usvojenim ranije, a planira se i izgradnja ulice do nove stanice iz pravca Centra za visoko obrazovanje koja će biti direktna veza sa obilaznicom. Ovaj projekat u završnoj je fazi izrade, kaže prvi čovjek grada.

Tako će izgled grada u potpunosti promijeniti široka ulica sa trotoarima, biciklističkom stazom i raskošnim drvoredima.

Grad izdvaja značajna sredstva na godišnjem nivou za ozelenjavanje javnih površina i nove sadržaje. Značajni radovi u tom smislu izvode se i na šetalištu koje je izgrađeno uz rekonstruisani kanal Dašnica.

Pored nove Autobuske stanice, prema Ulici Raje Banjičića, biće i mali park, a u planu je i omogućavanje lakšeg pristupa okolnim preduzećima, a nova Autobuska stanica biće u funkciji kako se očekuje već na proljeće 2021. godine.

Predviđeno je da dolazni i odlazni peroni budu razdvojeni, Novu Autobusku stanicu projektovao je bijeljinski arhitekta Marko Vukićević, u saradnji sa Direkcijom za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *