Doboj: Osam lica vakcinisano protiv gripa, umjesto protiv korone

Dom zdravlja u Doboju obavijestio je Institut za javno zdravlje Srpske da je u ovoj ustanovi osam lica greškom vakcinisano protiv sezonskog gripa, umjesto vakcinom protiv virusa korona “sinofarm”, o čemu su i blagovremeno informisani, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz Doma zdravlja navode da se neželjeni događaj dogodio u subotu, 31. jula, da je po saznanju proces vakcinacije odmah zaustavljen, a radnica čiji su inicijali M.P. udaljena sa radnog mjesta i procesa rada.

“Doktori medicine zaposleni u Službi porodične medicine takođe su odmah obavijestili naše sugrađane koji su primili vakcinu protiv sezonskog gripa, prilikom čega su upoznati sa dejstvom vakcine protiv sezonskog gripa, te da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje niti neke eventualne posljedice”, navedeno je u saopštenju.

Iz ove ustanove su istakli da su već u ponedjeljak, 2. avgusta, u 7.00 časova urgentnim dopisom o neželjenom događaju obaviješteni Institut za javno zdravlja Republike Sroske, Policijska uprava u Doboju i Republička uprava za inspekcijske poslove, sektor zdravstvene inspekcije, sa zahtjevom za hitno preduzimanje mjera za rješavanje ovog neželjenog događaja.

O odgovornosti radnice u procesu vakcinacje, po okončanju istražnih radnji, izjasniće se nadležne institucije, te do okončanja ovog postupka neće biti dodatnih saopštenja za javnost u cilju omogućavanja nesmetanog sprovođenja istražnih radnji, poručeno je iz Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *