Dobar odziv za pomoć dječacima Andreju i Aliju

Na Gradskom trgu u Bijeljini juče je organizovan humanitarni bazar na koji se odazvao veliki broj građana, a cilj je bio prikupljanje sredstava za liječenje dvojice dječaka – Andreja Radičevića iz Rudog i Alija Pirija iz Visokog.

Cvija Mišić, jedan od organizatora humanitarnog bazara koji je održan od 15.00 do 21.00 čas, rekla je da je odziv građana veoma dobar.

“Moramo i da zahvalimo ljudima koji su donirali poklon-bonove za kupovinu u određenim prodavnicama, kao i svim onima koji su donirali artikle koji su se danas prodavali na bazaru”, rekla je Mišićeva.

Humanitarni bazar organizovali su članovi Udruženja za razvoj i edukaciju mladih “Siguran korak” i Neformalne grupe “Humanitarni bazar Republike Srpske – Bijeljina”.

Andrej Radičević iz Rudog je dječak koji je pri rođenju ostao bez kiseonika, nakon čega su nastala oštećenja, zbog čega mu je potrebno liječenje matičnim ćelijama u Turskoj, a za što su neophodne 22.000 evra.

Ali Piri rođen je 2018. godine i ima urođenu tešku srčanu manu. Prvu operaciju srca imao je u februaru 2019. na klinici u Turskoj. Sve dodatne kontrole koštaju oko 5.000 evra, a njegovi roditelji sve plaćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *