Do kraja polugodišta nastava u školskim klupama /VIDEO/

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da se nastava do kraja polugodišta može normalno odvijati u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Trivićeva je nakon sastanka sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem, podsjetila da je u proteklih mjesec dana, 12 osnovnih škola, od kojih sedam u Trebinju, obustavljalo nastavu u školama.

“Prema trenutnim podacima, sve te škole danas završavaju sa nastavom na daljinu i od ponedjeljka nastavljaju nastavu u školama”, rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, stanje u školama je zadovoljavajuće i pod kontrolim.

Kad je riječ o učenicima pozitivnim na virus korona, Trivićeva je rekla da je u osnovnim školama trenutno 105 aktivnih slučajeva, a u srednjim školama 119.

Trićeva je naglasila da svi direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvjete i kulture o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *