Đurić: Nadam se da je najteže ipak prošlo

Fudbaleri Radnika nastavili su sa treninzima. Trener Velibor Đurić napokon može da odahne ali je pred njim veoma težak posao, da u rekordnom roku formira tim.

Bivši premijerligaš je ostao bez igračkog kadra usred priprema zbog dugovanja, klubu je prijetilo i gašenje a na kraju je spas stigao u posljednji čas. Ipak, većina igrača koji su došli u Bijeljinu na početku priprema je već pronašla nove klubove, tako da je stručni štab u problem.

– Najvažnije je da je Radnik preživio i da smo nastavili rad, a sad moramo da formiramo tim. Biće veoma teško, nikad se nisam nalazio u ovakvoj situaciji ni kao trener ni kao igrač. Ostalo je malo vremena da se formira ekipa tako da ćemo morati brzo da djelujemo. Od igrača sa početka priprema ostali su samo Aleksandar Vasić, Dragan Došlo i Nenad Rašević. Ostalo su momci iz nižeg ranga. Ali ponavljam najbitnije je da smo preživjeli i nadam se boljim danima za Radnik, da se izvučemo iz ove krize jer su došli ozbiljni ljudi u klub- rekao je trener Velibor Đurić.

Mladi stručnjak nema puno izbora oko pojačanja.

– Kvalitetni igrači već imaju klubove, ali nastojaćemo da ipak pronađemo fudbalere koji mogu da nam pomognu. Imamo malo vremena i moramo brzo da reagujemo jer treba da registrujemo igrače i onda da uigravamo tim. Svjesnmi smo šta nas očekuje na startu i kakvi će problem da budu ali rješavaćemo sve probleme oko igračkog kadra i uigravanja u hodu.

Radnik je zvanično zatražio od Fudbalskog saveza Republike Srpske da mu se izađe u susret i odgode dva prva kola kako bi se ekipa kompletirala i prošla makar dve sedmice zajedničkog rada. Bijeljinski tim je trebao da krene u novi šampionat utakmicom protiv Famosa, ali je ovaj duel odgođen.

– Žao nam je što ćemo našim rivalima poremetiti planove za start sezone, ali se nadam da nas razumiju i da poželim da se niko ne nađe u našoj situaciji, da pred start šampionata nema ekipu- poručio je Đurić.

(SrpskaInfo)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.