Đurđević: Svi se odazvali pozivu na razgovor o budžetu grada

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević naveo je da se odazvao pozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića na razgovor o budžetu grada za 2022. godinu, kao što su uradili i svi direktori javnih ustanova i preduzeća koje je imenovala koalicija “Dogovor za Bijeljinu”.

“Svi smo razgovarali o svojim `potrošačkim jedinicama` u budžetu, odnosno dostavili pisano konkretne primjedbe i prijedloge”, istakao je Đurđević povodom navoda Petrovića da se “Koalicija za Bijeljinu” nije odazvala pozivu za dogovor.

On je naveo da je Koalicija više puta slala poziv za razgovor, ali u formatu da delegacija koalicije razgovara sa gradonačelnikom, a ne pojedinačno stranke i odbornici.

“Što je logično jer je skupštinska većina definisana kao faktor i zakonom o lokalnoj samoupravi i statutom grada, te je kao takva sasvim legitiman sagovornik. Isto sam ponovo rekao i gradonačelniku na sastanku. A on je ponovo zvao pojedinačno stranke i odbornike, želeći vjerovatno da dobije efekat koji je dobio, a ne dogovor i da onda može ići sa saopštenjem”, naveo je Đurđević večeras na svom “Instagram” profilu.

On je podsjetio da je Nacrt budžeta bio na dnevnom redu Skupštine, da se zna jasno šta su primjedbe i prijedlozi odbornika.

“Isticanje posebno mene u ovom tekstu, u navedenom kontekstu i uz komentar `nije znao koji će amandmani biti uloženi pa se budžet nije mogao ni korigovati` zlonamjerno je iz više razloga”, naveo je Đurđević.

On je dodao da odbornici još nisu ni dobili prijedlog budžeta da ga mogu analizirati i ulagati amandmane.

“Iako smatram da je ovo politička zloupotreba dobre volje i korektnosti koju sam pokazao, opet ću se svaki put rado odazvati, u ime institucije koju predstavljam, svakom institucionalnom razgovoru i dogovoru koji se tiče normalnog funkcionisanja našeg grada”, naveo je Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović saopštio je sinoć da se Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” nije odazvala pozivu na dogovor, da su tokom prošle i ove sedmice bili upućeni pozivi predstavnicima/odbornicima iz svih političkih partija za pripremne sastanke povodom usvajanja prijedloga Nacrta budžeta grada za 2022. godinu.

“Zahvalio bih predsjedniku Skupštine grada Aleksandru Đurđeviću koji se jedini odazvao pozivu, ali sa žaljenjem moram konstatovati da nije znao koji su to amandmani koji će biti uloženi, te tako prijedlog odluke o budžetu nije mogao biti izmijenjen i dopunjen ni na ovom sastanku”, naveo je Petrović.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.