Đurđević: Petrović dužan da sarađuje sa institucijama

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je da gradonačelnik Ljubiša Petrović mora sarađivati sa zvaničnicima i institicijama Republike Srpske, posebno u uslovima vanredne mjere odbrane od poplava i sve lično ostaviti postrani.

Đurđević smatra veoma neodgovornim što neko ko je komandant Štaba civilne zaštitene ne odgovara na pozive predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i ostalih nadležnih, te poručio Petroviću da se u ovakvim situacijama moraju ostaviti po strani “lični afiniteti”.

“On je zbog svih građana koje predstavlja dužan da sarađuje sa svim institucijama i organima Republike Srpske, posebno u ovakvim situacijama”, rekao je Đurđević Srni.

On smatra da je ovakvo ponašanje gradonačelnika za svaku osudu i da od toga štetu, kako kaže Đurđrvić, mogu imati samo građani Bijeljine i Semberije.

“Iskreno se, ipak, nadam da do takve štete neće doći”, rekao je Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ni u uslovima vanredne mjere odbrane od poplava ne sarađuje sa republičkim institucijama niti se javlja na pozive predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao ni predstavnika preduzeća “Vode Srpske” i Civilne zaštite, potvrđeno je iz Vlade.

Javna ustanova “Vode Srpske” uvela je vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije – Sektor jedan, pošto je na mjernoj stanici Radalj u Srbiji rano jutros zabilježen vodostaj rijeke Drine od 500 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta.

Stanovništvo naselja u blizini rijeke Drine pozvano je da prati obavještenja nadležnih institucija, s obzirom da se danas očekuje dalji rast vodostaja u donjem toku rijeke Drine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *