Đurđević: Pametno i složno da se čuva slobodna Srpska

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je na prijemu povodom Dana Republike da današnje generacije treba da pametno i složno čuvaju slobodnu Republiku Srpsku za koju su generacije koje su je stvarale dale živote.

“Sloboda je ideja vodilja Republike Srpske, da u društvu koje smo sami stvorili uređujemo odnose kako mi mislimo da treba”, istakao je Đurđević i osudio nedostatak slobode Srba na Kosovu i Metohiji i stradanja koja i dalje trpe.

On kaže da su se za stvaranje Republike Srpske morale podnijeti ogromne žrtve, a da su mlađe generacije dobile lakši zadatak da čuvaju slobodu u kojoj žive.

“Moramo biti pametni i složni kada su u pitanju najvažnije stvari, snažna Republika Srpska i njene nadležnosti i sloboda da živimo i uređujemo svoje odnose onako kako mi mislimo da treba, da poštujemo svoje običaje, idemo u crkvu kao i svi drugi narodi u svoje bogomolje”, naveo je Đurđević.

On je poručio da će vječno živjeti Republika Srpska, dok je ljudi kojima je ona u srcu.

Đurđević je naglasio da je obaveza svih u Srpskoj da se na Dan Republike i sve važne datume iz istorije njenog stvaranja čuva sjećanje na borce koji su dali živote i dijelove tijela za slobodnu zemlju.

Na tradicionalnom prijemu uoči Dana Republike gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je Srpska trajna kategorija i garant stabilnosti, uz poruku da će, dok je srpskog naroda, biti i Republike Srpske.

On je naveo da je fokus za budućnost na obrazovanju i privrednom razvoju.

Na svečanom prijemu povodom Dana Republike Srpske dodijeljene su i zahvalnice najzaslužnijim privrednicima sa područja grada Bijeljina.

Prijem povodom Dana Republike održan je u Galeriji Centra za kulturu “Semberija”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *