Đurđević: Nema komunikacije sa gradonačelnikom /VIDEO/

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas zaključak o dodjeli gradskih priznanja koja će za 24 dobitnika biti uručena na svečanoj sjednici povodom Dana grada 24. septembra.

Ovogodišnji dobitnici gradskog priznanja Bijeljine Zlatna medalja “Knez Ivo od Semberije” su Gorska služba spasavanja – Stanica Bijeljina, Republička uprava civilne zaštite, Dobrotvorna organizacija “Trojeručica”, Rotari klub Bijeljina i posthumno posljednji ćurčija iz Bijeljine Đorđo Drvenica.

Dobitnici Zlatne medalje “Filip Višnjić” su Srpsko pjevačko društvo “Srbadija” za doprinos očuvanju tradicije i duhovnosti srpskog naroda, Dušan Tuzlančić za uspješan rad u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva i Novka Jelić za doprinos razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Odbornici su na prijedlog predsjednika gradskog parlamenta Aleksandra Đurđevića podržali odluku kojom se subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima povećava sa 20 na 30 odsto, da bi sva djeca u gradu imala jednak tretman i sa krajnjim nastojanjem da se ta cijena izjednači.

Đurđević je rekao da je cijena za boravak djece u javnom vrtiću 170 KM, a u privatnim vrtićima od 250 do 300 KM, uz subvenciju od 20 odsto.

Nakon sjednice Đurđević je rekao novinarima da od 19 tačaka dnevnog reda 14 nije razmatrano zbog nedolaska predlagača.

“Gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave se ponovo nisu pojavili na sjednici Skupštine grada, iako su predlagači velike većine tačaka dnevnog reda, a mi smo kao i i na prethodnim sjednicama razmatrali sve one tačke koje su u opštem interesu”, naveo je on.

Đurđević je ocijenio da se gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović bavi politikanstvom, populizmom i prebacivanjem odgovornosti na druge, da odbija saradnju sa nadležnim institucijama i umjesto da radi u interesu građana koji su birali i njega i odbornike stalno ulazi u neke sukobe i prozivke.

“Skupština grada nastaviće da radi posao iz svoje nadležnosti bez obzira na opstrukciju, jer su nas građani birali da radimo”, istakao je Đurđević i dodao da su okolnosti u kojima rade poprilično složene.

On kaže da se mora pronaći neki minimum zajedničke komunikacije i saradnje sa ciljem da grad Bijeljina funkcioniše kako treba.

“Možda neko ne želi da ovi odbornici sjede u odborničkim klupama i to je u redu, ali ove je odbornike birao narod. Možda neko ne želi da Petrović bude gradonačelnik, ali njega je narod birao i on to jeste. Moramo poštovati te činjenice i naći minimum saradnje da bi ovaj grad funkcionisao”, rekao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, podjele, politički sukobi i razmirice nisu u interesu građana.

Đurđević je rekao da trenutno u Bijeljini ne postoji nikakva komunikacija između Skupštine grada i gradonačelnika, osim zvaničnih dopisa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *