Detalji požara u Bijeljini: Efikasnom intervencijom spriječeno širenje požara, “Sava Semberija” bez štete /VIDEO/

Detaljnije informacije o uzroku požara koji je izbio sinoć u krugu fabrike “Sava Semberija” policija će dati nakon istrage, rečeno je danas u bijeljinskoj policiji. Požar je lokalizovan i stavljen pod kontrolu kasno sinoć intervencijom vatrogasnih jedinica Bijeljine, Zvornika, Lopara, Ugljevika i Brčkog. “Sava Semberija” nije pretrpjela nikakvu štetu u ovom požaru.

Da se u nevolji poznaju junaci, da jedinstvo i snaga dobre volje i odgovornosti gase i najveće požare, pokazali su svi oni koji su se 25. maja našli u krugu fabrike “Sava Semberija” u Bijeljini. Bijeljinski vatrogasci uz podršku kolega iz susjednih gradova i opština obavili su uspješan posao.

Na mjestu požara koji je sinoć lokalizovan i stavljen pod kontrolu noć su provele vatrogasne i policijske jedinice. U bijeljinskoj Policijskoj upravi kažu da će detaljnije informacije o požaru dati nakon obavljene istrage.

Objekat koji je izgorio nalazi se u krugu Prehrambene industrije “Sava Semberija”, ali formalno pravno nema nikakve veze sa Savom, kaže direktor ove prehrambene industrije. Naveo je da “Sava Semberija” u ovom požaru nije pretrpjela nikakvu materijalnu štetu. Za sada je rano govoriti o uzroku požara kaže Filipović i dodaje da će nadležni utvrditi o čemu je riječ.

Zahvaljujući efikasnoj intervenciji vatrogasaca, policije, mehanizacije i ljudstva spriječena je šteta na imovini Save, napominje Filipović i ističe da su se radnici danas vratili svojim redovnim obavezama u pogonima.

Ističe značaj podrške koju su pružile kako lokalne firme i pojedinci tako i Gradska uprava te i Vlada Srpske, koja je kaže Filipović ponudila i pomoć Helikopterskog servisa Srpske.

„Sinoć smo se uvjerili u profesionalnost naše i komšijskih vatrogasnih jedinica”, ocijenio je gradonačelnik Bijeljine. Zbog pravilnog informisanja naroda moramo naglasiti da požar nije zahvatio postrojenja, magacine i uopšte proizvodni pogon fabrike „Sava” već je gorio stari magacin u vlasništvu „Bobar banke” koja je u stečaju, kažu u Kabinetu gradonačelnika Bijeljine.

Sava Semberija trenutno zapošljava 47 radnika, u pogonima ove fabrike u toku je kampanja proizvodnje lista kupusa u tegli za tržište Dubaija, te prerada šipurka koji u Savu stiže sa tržišta Republike Srpske. Zbog dešavanja na globalnom nivou otežana je nabavka staklene ambalaže ističe Filipović.

Domaći poljoprivredni proizvođači su naši strateški partneri naglašava Filipović i dodaje da su i poljoprivrednici u teškoj situaciji zbog visokih cijena repromaterijala


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *