DDDK “Rudar” Ugljevik organizovao veliku akciju darivanja krvi /VIDEO/

U tradicionalnoj martovskoj akciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” Ugljevik u ovoj podmajevičkoj opštini prikupljene su 164 doze krvi od 200 prijavljenih davalaca. Okupljaju ovakve akcije davaoce iz svih krajeva Srpske, Srbije i Crne Gore.

Društvo Dobrovoljnih Davalaca krvi “Rudar” u ovoj godini obilježava četiri decenije postojanja i rada. Nadaleko je poznat ovaj kolektiv po davalaštvu koje njeguju i broju datih doza dragocjene tečnosti koja život znači, kako u regiji, tako i u okruženju. I ovoga su puta ispunili svoju misiju u velikoj martovskoj akciji darivanja krvi.

Bila je ovo jedna od dvije velike akcije koje organizuju, a rezultati potvrđuju da je ovo društvo među najjačim i najodgovornijim jer tradicionalno u Ugljeviku okupljaju davaoce iz svih krajeva Srpske, Srbije i Crne Gore.

Među davaocima bilo je i onih koji su krv darovali više od stotinu puta. Mirko Đurić iz društva dobrovoljnih davalaca iz Modriče napominje da je dragocjenu tečnost darivao 85 puta.

Iz bijeljinske Službe transfuzijske medicine ističu da je dobrovoljno davalaštvo u ovom kraju Srpske veoma razvijeno, te da se iz godine u godinu podmlađuje što je važno kako bi se humana misija nastavila i da bi se prenosila sa generacije na generaciju.

Iz ugljevičkog giganta Rudnika i Termoelektrane poručuju da će ovo preduzeće kao društveno odgovorno nastaviti da materijalno podržava ne samo ovo udruženje, nego i sportske, te manifestacije kulture.

Na jednu od najorganizovanijih i najvećih organizacija ponosni su i čelnici ugljevičke opštine.

U tradicionalnoj martovskoj akciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” Ugljevik u ovoj podmajevičkoj opštini prikupljene su 164 doze krvi od 200 prijavljenih davalaca.  DDDK “Rudar” najbrojnije je i najaktivnije društvo u regionu koje godišnje nekoiko puta daje krv u raznim institucijama, a određene količine redovno se šalju i Službi za transfuziologiju Republike Srpske. Pored ove martovske još jedna velika akcija “Rudara” organizuje se i u oktobru za slavu opštine Ugljevik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *