Darko Mladić: Nadam se pravno utemeljenoj, a ne političkoj presudi

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izjavio je da se i dalje nada da će pravosnažna presuda njegovom ocu, koju će sutra izreći Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu, biti pravno utemeljena, a ne politička.

“Ako se bude zasnivala na pravu i dokazima koji su izvedeni na suđenju, onda će ga osloboditi. Sve drugo je politička odluka”, rekao je Darko Mladić za beogradske “Večernje novosti”.

Darko Mladić danas putuje u Hag i uživo će pratiti izricanje presude u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove.

On kaže da mu je holandska Vlada odobrila prioritetan prolaz, tako da će moći da uđe u zemlju bez dvonedjeljnog karantina, već samo sa pi-si-ar testom na virus korona.

Darko Mladić navodi da, budući da su ukinuli publiku, neće biti na galeriji i vidjeti oca, već će biti u odvojenoj sobi i uživo na monitoru gledati izricanje presude, a poslije toga bi trebalo da se vidi sa njim iako ne zna koliko će im vremena biti dozvoljeno.

On dodaje da mu je general Mladić rekao da je spreman.

“Dobro je zvučao i čini mi se da je zdravstveno živnuo, ali tako je uvek nekoliko dana pred njegovo pojavljivanje pred sudom – kao da ga isforsiraju sa vitaminima, a onda posle suđenja klone, nekada čak toliko da nije mogao ni da ustane iz kreveta”, ističe Darko Mladić.

Izricanje presude je zakazano za sutra u 15.00 časova. Biće prenos preko sajta suda, ali odloženo pola sata.

General Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor za ratne zločine počinjene u BiH od 1991. do 1995. godine.

Uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu 2008. godine, od kada se nalazi u haškom pritvoru uprkos veoma lošem zdravstvenom stanju i ponovljenim zahtjevima porodice da mu se omogući liječenje u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *