Danas upis sa popustom od 50 odsto

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini danas traje upis članova sa popustom od 50 odsto na cijenu godišnje članarine.

Direktor Biblioteke Jovan Cvjetković rekao je Srni da je povod za ovu akciju obilježavanje Svjetskog dana knjige, koja se tradicionalno organizuje 23. aprila, ali je zbog epidemije virusa korona pomjerena na 26. maj, kako bi izašli u suret sugrađanima.

“Prethodnih godina je oko stotinu građana koristilo ovaj popust za učlanjenje u Narodnu biblioteku `Filip Višnjić`, a najveći dio građana koristi popust u novembru koji organizujemo povodom Dana biblioteke”, kaže on.

Cvjetković je naveo da Biblioteka ima 10.175 članova i 201.000 posjeta godišnje.

Današnji upis sa popustom od 50 odsto na godišnju članarinu odvija se od 8.00 do 18.00 časova, na šalteru odvojenom od mjesta za pozajmicu knjiga, jer Biblioteka još radi po zatvorenom modelu i uz primjenu epidemioloških mjera, kakva je i sedmodnevni karantin za knjige koje se izdaju korisnicima.

Cijena godišnje članarine za učenike osnovnih škola je 2,5 KM, za učenike srednjih škola, studente prvog ciklusa studija, penzionere i lica starija od 65 godina pet KM, a za ostale građane 10 KM.

Komentari: