Danas, sutra i u ponedjeljak neradni dani

U Republici Srpskoj neradni dani su danas, sutra i u ponedjeljak, 3. januara, radi praznovanja međunarodne Nove godine.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske saopšteno je da će neradni dan biti i 9. januar jer se praznuje Dan Republike.

Na Dan Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, privredna društva, ustanove i druge organizacije kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužno-preduzetničke djelatnosti.

Obilježavanje ovih neradnih dani vrši se u skladu sa Zakonom o praznicima, kao i Zakonom o Danu Republike Srpske i odlukom o načinu njegovog obilježavanja i praznovanja.

U saopštenju se navodi da se u četvrtak, 6. januara, praznuje Badnji dan, a da se u petak, 7. januara obilježava pravoslavni Božić.

U ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da ponedjeljak, 10. januar, i petak, 14. januar, Novu godinu po julijanskom kalendaru, proglasi neradnim danima.

U te dane neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave javna preduzeća i ustanove. Rukovodioci navedenih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana, navodi se u saopštenju.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *