Danas sunčano i toplo

Ujutro i prijepodne manje hladno uz promjenjljivu oblačnost, lokalno maglu. Tokom danu sunčano ili sa sunčanim intervalima i  toplo za ovo doba godine.

U jutarnjim časovima vedro ili malo do umjereno oblačno, manje hladno, suvo i sa lokalnom maglom po kotlinama i oko rijeka. Od krajnjeg zapada, preko jugozapada do juga nešto više oblaka.

Tokom dana sunčano uz umjerenu dnevnu oblačnost, a promjenjljivu do povećanu na zapadu, jugozapadu i jugu.  Dalji porasta dnevne temperature, pa će biti znatno iznad prosjeka za ovo doba godine.

Vjetar: slab do umjeren, u planinama i jak južni, popodne istočni na sjeveru.

Najviša dnevna temperatura vazduha: od 10°C do 15°S, na planinama od  6°C, na sjeveru i jugu lokalno do 18°C.

Srijeda (18.12): Ujutro i prijepodne manje hladno uz malu a na jugu promjenjljivu oblačnost, lokalno maglu. Tokom danu sunčano ili sa sunčanim intervalima i  toplo za ovo doba godine.

U jutarnjim časovima vedro ili malo do umjereno oblačno, manje hladno, suvo i sa lokalnom maglom po kotlinama. Od krajnjeg zapada, preko jugozapada do juga nešto više oblaka. Tokom dana sunčano uz umjerenu dnevnu oblačnost, a povećanu na zapadu, jugozapadu i jugu. Od podneva jače naoblačenje sa zapada i jugozapada se premješta na centralne a zatim sjeverne i istočne predjel, pa će popodne biti pretežno oblačno ali i dalje suvo.  Dnevna temperatura u manjem kolebanju u odnosu na prethodni dan ali i dalje iznad prosjeka za ovo doba godine.

Vjetar: slab do umjeren, u planinama i Hercegovini jak jugoistočni, na sjeveru slab istočni.

Jutarnja temperatura vazduha: od 4°C do 10°C, na visoravnima i u kotlinama  od -1°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha: od 10°C do 15°S, na planinama od  6°C, na sjeveru i jugu lokalno do 17°C.

Komentari: