Danas počinje raspodjela regresiranog dizel-goriva

U Republici Srpskoj od danas počinje raspodjela regresiranog dizel-goriva za ovu godinu, a u prvom obračunu odobreno je 5.560.445 litara za 5.812 korisnika koji su trenutno ispunili uslove, za šta je izdvojeno 4.170.334 KM.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske saopšteno je da visina premije iznosi 0,75 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel-goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine za koje je upisan način korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslani su svim lokalnim upravama u Republici Srpskoj i dostupni su na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Srpske.

Rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, jeste 15. maj, dok će Agencija za agrarna plaćanja u skladu s tim vršiti dopune spiskova korisnika.

Regresirano dizel-gorivo korisnici mogu preuzeti do 15. novembra kod ovlaštenih distributera koji su sklopili sporazum sa resornim ministarstvom.

Poljoprivredni proizvođači koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu, navedeno je u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *