Dan otvorenih vrata u Gradskoj upravi /VIDEO/

U bijeljinskoj Gradskoj upravi danas je održan Dan otvorenih vrata na kojem su zainteresovanim građani mogli da pitaju, odnosno da dobiju dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom za sufinansiranje mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru grada Bijeljina.

Predstavnici Gradske uprave održali su danas dva sastnka – na prvom su razgovarali sa vlasnicima privatnih kuća, a na drugom sa predstavnicima Zajednica etažnih vlasnika, jer se ovaj pilot projekat odnosi na obje kategorije. Projekat se tiče mjera energetske efikasnosti koje je Grad Bijeljina uveo ove godine, a to je javni poziv za zamjenu postojećih sistema grijanja sa ekološki prihvatljuvim i energetski efikasnijim sistemima, odnosno toplotnih sistema voda – voda.

Cilj Gradske uprave jeste da se ovom i sličnim mjerama dugoročno smanjuje nivo zagađenja ugljen-dioksidom u Bijeljini, kako bi u budućnosti postali ekološki čist grad.

Ovo je, kao što je već naglašeno, pilot projekat, jer se kažu u Gradskoj upravi, od nekud moralo krenuti. Dodaju da će se u zavisnosti od zainteresovanosti građanstva iznalaziti za finansije za pojačanje mjere subvencionisanja ugradnje toplotnih pumpi, jer smatraju da je ovo, dugoročno gledano, najisplatljivija mjera za smanjenje zagađenja u Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *