Da li je vjernost koalicionih partnera na ispitu? /VIDEO/

Rezultati u Banjaluci, Bijeljini i Prijedoru zasjenilili su kompletne lokalne izbore u Republici Srpskoj a  potez DNS mogao bi da se pokaže odlučujućim u sva tri slučaja. Ipak,  trenutno je najaktuelnije pitanje ko će formirati  skupštinske većine.  O kohabitaciji i novoj većini sve više se govori u Semberiji.

SNSD osvojio je najviše glasova u RS  na lokalnim izborima održanim u nedjelju. Međutim , nije im pošlo za rukom da osvoje gradonačelničke fotelje u Banja Luci i Bijeljini.Ni skoro sedam dana nakon izbora javnost ne prestaje sa komentarisanjem izbornih rezultata.

Sve glasnije se u lokalnim krugovima spekuliše o  vjernosti  koalicionih partnera. Glasovi sa pojedinih biračkim mjesta takođe potvrđuju određena nagađanja.  Ko je u Bijeljini  zatajio ?

Ko će u Banja Luci i Bijeljini formirati skupštinsku većinu u gradskim parlamentima , jedno je od najčešćih pitanja posljednjih dana u javnosti. U SNSD-u tvrde da sa koalicionim partnerima mogu formirati vlast. Potpisali su i novi kolaicioni sporazum prije nekoliko dana.

Međutim, i u opozicionim redovima tvrde da imaju određene adute. Sačekaće  objavu zvaničnih rezultatima i krenuti u formiranje većine.

Sa druge strane u stranci koja je osvojila najviše glasova u Semberiji SNSD-u tvrde da projekti neće biti zaustavljeni i da građani neće biti kažnjeni za izborni rezultat. Da li je moguća saradnja opozicionih stranaka PDP-a i SDS-a sa SNSD-om u Bijeljini ?

Da li su građani tražili nove kandidate jer su se zasitili postojećih , ko je zatajio u koalicionim redovima , čija podrška je izostala na strani Miće Mićića, ko će snositi odgovornost i kome će poći za rukom da formira skupštinsku većinu u Bijeljini , opširnije gledajte u emisiji Panorama u nedjelju 22 . novembra od 20 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *