Cvijanovićeva u Loparama: Saradnjom riješiti pitanja putne infrastrukture i vodovoda /VIDEO/

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović Nakon sastanka sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem, izjavila je da je kroz saradnju republičkog i lokalnog nivoa potrebno riješiti nekoliko važnih strateških pitanja za ovu lokalnu zajednicu, među kojima je posebno značajno pitanje putne infrastrukture.

Jedan od najvećih problema ove lokalne zajednice predstavlja završetak vodovoda, za koji je opština, posredstvom Ministarstva finansija Republike Srpske, aplicirala za kredit Evropske investicione banke od 1,5 miliona KM.

Na sastanku sa rukovodstvom Lopara predočeni su realni problemi s kojima se suočava ova lokalna zajednica, te je bilo riječi na koji način zajedničkim snagama prevazići probleme kroz saradnju lokalnog i republičkog nivoa.

Predsjednica je danas u ovoj opštini posjetila dvije kuće čiju izgradnju finansira predsjednica Republike Srpske. Jedan od njih, Radivoje Tomić, živi u selu Priboj, sagrađena mu je kuća, a pomoć neće izostati ni za opremanje njegovog novog stambenog objekta najavila je Cvijanovića. u selu Lipovica, gradi se kuća gdje demobilisani borac Živan Tošić živi sa majkom Marom u najstarijoj kući u selu.

Zajedno sa rukovodstvom opštine Lopare, predsjednica je u Priboju posjetila i poslovno-proizvodnu halu u izgradnji, koja se gradi sredstvima Republike Srbije. Radovi su u završnoj fazi, a prije zime će biti otvaranje novog proizvodnog pogona, najavio je načelnik Savić

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *