Cvijanović: Voditi računa o povećanju plata u privatnom sektoru /VIDEO/

Prvi maj RS je dočekala sa preko 81 hiljadu nezapolsenih lica koji s enalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Srpske. Nadležni ističu da je ovaj broj manji za 4,3 % u odnosu na prošlu godinu.

Međutim, zvanična statistika pokazuje da je sve veći jaz između javnog i realnog sektora o čemu se razgovaralo i na posebnoj sjednici Saveza Sindikata RS održanoj danas. Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je danas najviše bilo riječi o povećanju plata svim radnicima u Srpskoj, a na prvom mjestu zdravstevnim radnicima koji nose teret pandemije, ali i zaposlenima u privredi, kao i u medijima.

Predsjednica  Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da treba voditi računa da se uz povećanje plata u javnom sektoru u Srpskoj nađe mogućnost za rast plata u privatnom sektoru.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je u prvomajskoj čestitki građanima, radnicima i sindikatima da će Vlada u narednom periodu, osim urgentnih mjera za očuvanje ekonomije usljed posljedica pandemije virusa korona, aktivno raditi i na zaštiti prava radnika tamo gdje su ugrožena.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima 1. maj – Međunarodni praznik rada, istakavši da sve institucije treba da budu maksimalno posvećen zaštiti radničkih prava i unapređenju položaja svih radnika.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija ukazao je  da ovaj praznik treba da bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti kao civilizacijskih vrijednosti koje vode napretku društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.