Cvijanović: Ova izborna komisija nije sposobna da izborni proces izvede u najboljem redu /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je veoma nepovjerljiva prema ovom sastavu Centralne izborne komisije /CIK/ zbog načina na koji je izabran, te naglasila da ne vjeruje da su oni sposobni da izborni proces sprovedu u najboljem redu.

“Birate ljude, a da ne prođu konkursnu proceduru nego nakon što dođete izglasate ih u parlamentu gdje ste trebali da dođete u nekom drugom ili trećem koraku. Druga stvar je da smo u situaciji da još nemamo sprovedene rezultate prethodnih izbora, u FbiH imate još uvijek staru Vladu. Dvije godine nakon izbora nije sproveden taj proces, a uskačete sa nekim novim imenovanjima”, rekla je Cvijanvićeva za ATV.

S druge strane, dodala je ona, tu je veza koju oni imaju sa određenim političkim subjektima.

“Vi imate predsjednicu komisije koja čvrsto vezana za lidera SDS-a. S druge strane imate čovjeka koji je bio na listama i obavljao određene stranačke funkcije u okviru PDP-a, a vjerujem da je tako i sa Komišćevom Demokratsom frontom. I onda imate nepovjerenje prema takvoj instituciji i nema potrebe da to ne radite na takav način”, navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, ovo je jedan od problema te očekuje komplikacije jer ne vjeruje da su oni spremni i sposobni da taj proces sprovedu u najboljem redu. Predsjednik Srpske, međutim, vjeruje da ima dosta ljudi na terenu koji su odavno u tom procesu i znaju tehniku rada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.