Cvijanović: Izbor članova CIK-a ostaće tamna mrlja /VIDEO/

Ukoliko ne bude nekih velikih političkih poremećaja, Republiku Srpsku u novembru očekuju jedni od najizvjesnijih izbora s obzirom na to da se u većini lokalnih zajednica rezultat već zna. U SNSD-u kažu da će izbor aktuelnih članova Centralne izborne komisije BiH ostati kao tamna mrlja, s obzirom na činjenicu da ne odiše nikakvim profesionalizmom i da su sve procedure u vezi sa tim izborom potpuno izostavljene i preskočene.

U velikim sredinama gotovo da nema opozicije na vlasti i imamo trend koji bi mogao dosta sličiti onome što smo vidjeli na zadnjim izborima u Srbiji, stava su analitičari. U kakvom stanju opozicija dočekuje izbore možda kažu najbolje govori činjenica da, u drugom najvećem gradu Republike Srpske, Bijeljini, opozicija do zadnjeg nije znala ko će im biti kandidat.U SNSD-u kažu da spremno dočekuje lokalne izbore iako će kampanja biti drugačija zbog pandemije, rekla je ovo u izjavi SRNI potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović.

Izbor aktuelnih članova Centralne izborne komisije BiH ostaće kaže Cvijanovićeva kao tamna mrlja. Ponovivši da članovi CIK-a nisu izabrani u skladu sa zakonitim procedurama, Cvijanović je upitala – ako su ti ljudi najbolji, zašto onda ne prođu proceduru kako je propisano?

Konstatujući da postoji čvrsto jedinstvo između institucija i građana Republike Srpske, Cvijanovićeva je u izjavi Srni istakla da je na to uvijek bila veoma ponosna.

Nema kaže ona politike bez građana, a ako nemate institucije nemate ni Republiku Srpsku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *