Cvijanović: Imenovanje Šmita neusklađeno sa Dejtonskim sporazumom

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Banjaluci da Republika Srpska ne može prihvatiti ovakav način imenovanja novog visokog predstavnika u BiH, te pozvala da se stane u zaštitu međunarodnog prava.

Nakon sastanka sa liderima političkih partija koje čine vladajuću koaliciju, Cvijanovićeva je naglasila da je način na koji je izvršeno imenovanje novog visokog predstavnika neusklađeno s onim što predviđa Dejtonski sporazum, te da međunarodna zajednica pokazuje nedsljednost.

Cvijanovićeva je istakla da se nelegalno mimo procedura pokušava imenovati novi visoki predstavnik.

“Razumijemo da je Valentin Incko ovdje godinama bez kredibiliteta, ali to ne znači da se pri izboru novog visokog predstavniak treba da zaobiđu jasno propisane procedure”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je navela da će sutra na sastanaka pozvati predstavnike političkih stranaka iz opozicije, da čuje i njihovo mišljenje o ovom pitanju.

Današnjem sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, te lideri SNSD-a Milorad Dodik, SP-a Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović, NDP-a Dragan Čavić, Narodne partije Srpske Darko Banjac, te predstavnik Ujedinjene Srpske Siniša Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *