Čubrilović: “Šandong” će uraditi analizu cijene brzog puta Bijeljina-Sokolac

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je kineska kompanija “Šandong” prihvatila obavezu da izvrši analizu koliko bi koštale pojedine dionice izgradnje brzog puta Bijeljina-Sokolac dugog oko 160 kilometara.

“Potpisan je Memoranduim o međusobnoj saradnji na tom projektu. Kineska kompanija je prihvatila obavezu da izvrši analizu o pojedinim dionicama koliki je to iznos sredstava, na koji način da se pristupi rješavanju imovinskih odnosa, a lokalne zajednice da iskažu svoj interes”, rekao je Čubrilović danas novinarima u Banjaluci.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković razgovarali su danas u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije “Šandong” o realizaciji infrastrukturnog projekta od strateškog interesa za Srpsku – izgradnji brzog puta Bijeljina-Sokolac.

Sastanku su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske, te gradonačelnici i načelnici lokalnih zajednica koje se nalaze na dijelovima na kojima je predviđen ovaj projekat.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *