Čović: Zahvaljujući Plenkoviću data još jedna mogućnost za razgovore /VIDEO/

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je EU zahvaljujući naporima hrvatske diplomatije danas poslala jasnu poruku da će biti pružena još jedna mogućnost razgovora na najvišem nivou da bi se došlo do izmjena Izbornog zakona BiH i da bi izbori u BiH bili održani po novim pravilima i najvišim standardima.

Čović je naveo da je inicijativa HDZ-a ugrađena u Strateški kompas i u zaključke Evropskog savjeta uz pomoć Evropske narodne stranke, te premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i hrvatske diplomatije.

“Predsjednik Vlade Hrvatske i hrvatskog HDZ-a jutros je kao izvjestilac u zaključcima Evropskog savjeta veoma jasno uspio pozicionirati BiH. On vrlo jasno govori o sva tri konstitutivna naroda u BiH, svim građanima, obraća se svim liderima”, rekao je Čović u Mostaru nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

On je ocijenio da je Plenković danas uradio ono što niko nije u Hrvatskoj posljednjih dvadesetak godina kada je riječ o BiH i Hrvatima, odnosno da je uspio da nametne temu odnosa u BiH, te im zahvalio za pruženu šansu da šansu da BiH počne funkcionisati kao normalna zemlja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *