Čović: Da nije bilo Satlera i Nelsona, teško bi došlo do dogovora

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je da bi na današnjem sastanku u Sarajevu teško došli do dogovora u vezi sa novim kreditnim aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ da njegovi domaćini nisu bili ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef delegacije EU u BiH Johan Satler.

Čović je dodao da je Fiskalno vijeće, vjerovatno, formalno telefonski završilo svoj posao.

On je rekao što se tiče grupe za kooordinisanje socioekonomskog područja, ona treba da bude vrlo naglašena, malobrojna.

“Budući da je riječ isključivo o socioekonomskom procjenjivanju stanja, osim predsjedavajućeg Savjeta ministara, moraju ga činiti i ministri finansija i to je njihov ključni zadatak”, naveo je Čović.

Lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA dogovorili su sa zvaničnicima EU i MMF-a deblokadu 330 miliona evra namijenjenih BiH za borbu protiv korona virusa i posljedica epidemije.

DODIK: SRPSKA DOBILA 38 ODSTO KREDITNIH SREDSTAVA MMF-a

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska dobila 38 odsto sredstava od 330 miliona evra iz novog kreditnog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Dodik je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović insistirao da Srpska dobije 30 odsto.

On je dodao da po pola procenta od Republike Srpske i Federacije BiH ide za Brčko distrikt.

Dodik je rekao da će sredstva koja dobije Srpska biti dio garantnog fonda za oporavak malih i srednjih preduzeća poslije epidemije virusa korona.

“Pozivam poslodavce da ne otpuštaju radnike, oni koji otpuštaju radnike neće moći da računaju na našu podršku”, rekao je Dodik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *