Ćorić: Gradnja autoputa teče po planu /VIDEO/

Gradnja autoputa od Beograda do Banjaluke teče po planu, a radovi  su najviše odmakli na izgradnji dionice od Rače do Bijeljine u koju je do sada uloženo preko 80 miliona maraka. Iako je je u pitanju jedan od od najvećih kapitalnih projekata,lokalna uprava Grada Bijeljina  nije pokazala ni minimum interesovanja.

Vršilac dužnosti direktora “Autoputeva RS” Nedeljko Ćorić potvrdio je za našu televiziju da se izgradnja autoputa Beograd – Banjaluka, koji je dio budućeg autoputa Beograda – Sarajevo , odvija u skladu sa planiranom dinamikom. Ovaj projekat kroz Republiku Srpsku podijeljen je na tri dionice, a trenutno se aktivno radi na trasi od Rače do Bijeljine.

Gradnja dionice od Rače do Bijeljine, započela je sa  pripremnim radovima  još u septembru 2022. godine,a za sve ovo vrijeme nije održan ni jedan sastanak sa lokalnom upravom.

Ćorić je izrazio zahvalnost predsjedniku Vučiću i svima koji su bili donosioci  odluke o finansiranju mosta na rijeci Savi.Radovi na ovom mostu su u završnoj fazi,nakon njegovog puštanja u promet vrišiće se rekonstrukcija mosta koji je trenutno u upotrebi,da bi se u dogledno vrijeme koristio za lokalni saobraćaj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *