Cijena goriva raste, u Bijeljini za sada nema poskupljenja gradskog prevoza i taxi usluga /VIDEO/

Cijene goriva proteklih mjeseci nekoliko puta su rasle, a među onima koji ova poskupljenja najviše osjete sigurno su prevoznici. Očekuje se da će cijene goriva još rasti. Do kraja godine sigurno neće biti poskupljenja cijena gradskog prevoza i taxi usluga u Bijeljini, a od sljedeće godine su kako sazanjemo sve izvjesnija poskupljenja.

Prevoznici iz Bijeljine prošle sedmice su imali sastanak sa gradonačelnikom na kojem su iznijeli zahtijev za nastavak subvencionisanja prevoza učenika. Konačnu odluku o tome sutra će donijeti odbornici na sjednici gradske skupštine.

Taksi prevoznici u Bijeljini kažu da uz poskupljenje goriva , namete i poreze trenutno nemaju neku računicu u poslu.

Cijene goriva za naše uslove su previsoke i prevoznici su bukvalno na koljenima, kažu iz udruženja za unutrašnji i međunarodni transport RS. Tražili su od nadležnih institucija da se država odrekne određenih akciza. Nisu naišli na razumijevanje.

Ipak, za sada neće biti povećanja cijena prevoza. Iako su troškovi poslovanja porasli za čak 30 odsto, a ukoliko se nastavi ovakav trend, od naredne godine cijene će morati da dignu i gradski prevoznici i taksisti.

Samo u posljednjih mjesec dana cijena goriva je veća za 50 feninga po litru. Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske, očekuje da će u narednom periodu cijena goriva doći i do 2,50 KM.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *