Cijena goriva najniža u posljednjh deset godina /VIDEO/

Nakon što je Vlada RS usvojila Odluku o neposrednoj kontroli cijena naftnih derivata, kojom je ograničena marža na veleprodaju i maloprodaju goriva u RS, lijepa vijest je da je cijena goriva na benzinskim pumpama najniža u posljednjih 10 godina. Kako smo zabilježili cijena goriva u Bijeljini trenutno se kreće se od 1.45 do 1.49 KM.

U Republici Srpskoj zabilježen je veliki pad cijena skoro svih vrsta goriva. Iako je većina građana prije Uskrsa sipala gorivo po cijenama iznad 1.67 za litar, preko vikenda su cijene naftnih derivata još pale dole. Tako na brojnim benzinskim pumpama u Bijeljini dizel i benzin jutros koštaju od 1.45 do 1.49 KM.

Građani kažu da ne pamte ovako niske cijene goriva, ali i da je to realna cijena za naše tržište. Kažu,  samo da ostane ovako.

I dok vozači koriste priliku i toče pune rezervoare, Inspektorat ima pune ruke posla, jer vrše pojačane kontrole cijena.

“Tržišna inspekcija Republike Srpske angažovana je u punom kapacitetu i nastaviće sa kontrolama. Pozivamo trgovce da se pridržavaju Uredbe jer su propisane kazne visoke. Svaki prekršaj će biti strogo sankcionisan”, naglašavaju iz Inspektorata.

Za kršenje ove urebe propisana je kazna za trgovca kao privredno društvo u iznosu od 10.000 KM, te za odgovorno lice 5.000 KM. Podsjećamo, cijene nafte na svjetskim tržištima pale su za 30 odsto, što je najviše od 1991. godine, jer je Saudijska Arabija započela cjenovni rat s Rusijom, smanjivši drastično svoje prodajne cijene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *