Bukejlović: Cilj zakona je zaštita dostojanstva i promocija istine /VIDEO/

Skupštinska sjednica nastavljena je danas ukazivanjem na povredu poslovnika.

Zakon o kriminalizaciji klevete i uvrede je problematičan po mnogo pitanja jer se ne bi toliko prašine dizalo i ne bi Narodnu skupštinu posjećivao toliki broj ambasadora da to nije tako, i od toga ne treba niko da bježi, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik NS RS tokom rasprave o ovom zakonu.

Poslanici opozicije i danas su iznijeli brojne primjedbe na predloženi Nacrt zakona.

Predsjednik Narodne Skupštine kaže da bi uvrede i klevete trebalo da progone oni koji su žrtve, a ne država.Kaže da je neophodno urediti javni, odnosno medijski prostor u Srpskoj, jer ima mnogo stvari koje se objavljuju bez provjere.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske u svakom smislu promoviše istinu i njegovom primjenom će se tražiti od svakog da stane iza svojih riječi, istakao je danas ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović. Kaže da je Republika Srpska demokratsko društvo koje Ustavom štiti slobodu medija. Nije nam namjera da uvedemo cenzuru, zabranimo slobodu izražavanja ili štitimo nosioce javnih fnkcija – rekao je Bukejlović. On je pozvao sve da učestvuju u javnoj raspravi o ovom zakonskom rješenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *