Brzina i vožnja u alkoholisanom stanju najčešći uzrok saobraćajki /VIDEO/

U mjesecu februaru nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima na putevima u operativnoj nadležnosti PU Bijeljina. Najveći broj saobraćajki sa posljedicama po lice registrovan je na području grada Bijeljina – 8 ili 67 odsto. Neupravljanje vozilom uz desnu ivicu kolovoza te vožnja u alkoholisanom stanju izdvojeni su kao najčešći uzroci saobraćajki.

Stanje bezbjednosti saobraćaja na području koje je u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina ocijenjeno je kao zadovoljavajuće. Na putevima su se u drugom mjesecu ove godine dogodile 52 saobraćajne nezgode od čega 12 saobraćajnik sa nastradalim licima.

U bijeljinskoj Policijskoj upravi navode da se saobraćajne nezgode u najvećem broju slučajeva prouzrokovali mladi vozači putničkih vozila, starosne dobi od 21 do 30 godina.

U posmatranom periodu policijski službenici evidentirali su 2.022 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

 U februaru je provedena i regionalna akcija kontrole saobraćaja usmjerena na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i tom prilikom evidentirano je dodaje Knežević 166 prekršaja, a 10 vozila isključeno je iz saobraćaja zbog veće tehničke neispravnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *