Brnabić o ukidanju testiranja: Odluke nisu političke, slušamo struku /VIDEO/

U ovom momentu sve ide željenim tokom ka postepenom gašenju epidemije u Srbiji, izjavila je to epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Vlada Srbije donijeće danas odluku da od sutra prilikom ulaska u Srbiju više neće biti potreban PCR test, niti izolacija.

Srbija se vraća u normalne tokove života. “Er Srbija” je obnovila komercijalni putnički saobraćaj. Prvi avion je odletio za Cirih a danas će za taj grad biti ukupno tri leta, kao i dva za Frankfurt.

Srbija je među prvima u Evropi pokrenula komercijalne letove, a dalji letovi zavise od drugih država i aerodroma koji se polako otvaraju.  Od sutra će se u Srbiju ulaziti bez pi-si-ar testa. Ostaje lična odgovornost na građanima. Premijerka Srbije Ana Brnabić ističe да је to bila preporuka struke.

Premijerka je danas odbacila kao netačne i neozbiljne nezvanične infromacije da postoji veći broj preminulih nego što se objavljuje.

Brnabićeva je tako odgovorila na pitanje novinara BIRN-a kako komentariše to što su od Instituta Batut, kada su tražili tačan broj broj preminulih od korone, rekli da im je potrebno 30 dana i zašto to ne može automatski da se dobije odmah sa sajta kovid 19, kao i na to da iz različitih dijelova Srbije stižu nezvanične priče da da je preminuo veći broj ljudi nego što se objavljuje.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je danas sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem radove na rekonstrukciji Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, gdje je u toku rekonstrukcija četiri klinike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *