Božić: Žrijebanjem do sastava biračkih odbora

Predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine Dijana Savić Božić rekla je da će današnjim žrijebanjem biti određen sastav biračkih odbora za spovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića 19. marta, te da u ovom postupku učestvuju svi politički subjekti kao i na izborima 2020. godine.

Božićeva je navela da Komisija nastavlja rad na redovnim aktivnostima, te dodala da ih niko od političkih subjekata nije obavijestio da neće učestvovati u žrijebanju.

Kada je riječ o obezbjeđivanju novca za rad komisije, Božićeva je rekla da je zvanično obaviještena od Skupštine grada da postoji novac za sprovođenje referenduma i da izvršna vlast samo treba da izvršava odluke gradskog parlamenta.

“Komisija je danas imala mnogo posla, tako da dalje nemam nekih informacija s tim u vezi”, rekla Božićeva novinarima u Centru za kulturu, gdje je održano žrijebanje.

Ona je pozvala zainteresovane građane da se uključe u ovaj proces, da budu rezerva Gradskoj izbornoj komisiji, jer očekuje da će biti upražnjenih mjesta u biračkim odborim.

Prema njenim riječima, članovi biračkih odbora, po propisima, treba da preuzmu materijal u roku od 48 časova.

“Lica koja ispunjavaju uslove predviđene zakonom i podzakonskim aktom imaju taj rok da bi mogli da ostvare članstvo u biračkim odborima, a nakon toga naravno moraju proći i obuku”, rekla je Božićeva.

Ona je pozvala građane da izađu na referendum 19. marta i izraze svoju želju da li su “za” ili “protiv” opoziva.

Skupština grada Bijeljina je na sjednici 8. februara donijela odluku o pokretanju postupka o opozivu gradonačelnika.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *