“Bosić strašno i sramno uvrijedio Dodika i srpski narod” /VIDEO/

Član Predsjedništva SDS-a u ostavci Mladen Bosić juče je, u programu televizije N1, komentarišući izborne rezultata i ostavke predsjednika i članova Predsjedništva SDS-a, uporedio podršku koju je Milorad Dodik dobio od srpskog naroda u RS sa podrškom koju je imao Hitler u nacističkoj Njemačkoj. Tim povodom danas stižu brojne oštre reakcije.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić na najstrašniji i najsramniji način uvrijedio srpski narod i RS poredeći podršku koju Milorad Dodik ima u srpskom narodu sa podrškom koju je Hitler imao u nacističkoj Njemačkoj.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić  i DNS Nenad Nešić smatraju  da je izjava bivšeg predsjednik SDS-a, cinična i pokvarena, te da odgovara Bosićevom profilu.

DODIK: BOSIĆ JE PLAĆENIK KOJI POKUŠAVA DA OPRAVDA TAJ NOVAC
Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su ljudi kao što je nekadašnji predsjednik SDS-a Mladen Bosić plaćenici koji pokušavaju da opravdaju taj novac tako što će tvrditi da je neko drugi kriv što je pobijedio na izborima, a da su oni u pravu zato što su izgubili. Komentarišući izjavu Bosića, koji je podršku srpskog naroda Dodiku uporedio sa podrškom koju je imao Adolf Hitler u Njemačkoj prije Drugog svjetskog rata, Dodik je istakao da je Bosić izgubio kada je 2014. godine rekao da pripada probosanskoj političkoj strukturi i prihvatio probosansku politiku. “Šta očekujete od tih ljudi, da dobijaju izbore kod Srba, to nije moguće, to nije realno”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Udruženja novinara RS Danijel Simić istakao je da je izjava Mladena Bosića kontraproduktivna.

Istoričar Aleksandar Raković rekao je da je SDS u potpunom kolapsu, jer je napustila politiku izvornog SDS-a koji je stvorio Republiku Srpsku, ocijenivši da je to uzrok njihovog neuspjeha na izborima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *