Borci traže povećanje boračkog dodatka /VIDEO/

Predstavnici Koordinacionog odbora boračke organizacije regije Bijeljina nezadovoljni statusom boračkih kategorija stanovništva, traže hitno rješavanje nagomilanih problema ove populacije te povećanje boračkog dodatka u suprotnom poručuju spremni su i za organizaciju mirnih protesta.

Predstavnici boračkih organizacija Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Donjeg Žabara, Pelagićeva i Brčkog poručili su sa sjednice Koordinacionog odbora regije Bijeljina da je materijalni status boračkih kategorija stanovništva kako kažu sraman i ponižavajući. Od nadležnih traže da hitno počnu rješpavati nagomilane probleme onih koji su zaslužni za stvaranje Republike Srpske, u suprotnom spremni su kažu i na proteste.

Teško je kažu iz mora nagomilanih problema izdvojiti najgore, ali su u najtežem položaju nezaposleni demobilisani borci, pa u koordinacionom odboru bijeljinske regije insistiraju na povećanju boračkog dodatka.

U jednom od zaključaka pozivaju iz koordinacionog odbora sve pripadnike boračke organizacije te sva udruženja i organizacije koje zastupaju boračku populaciju na jedinstvo u borbi za ostvarivanje prava boraca, koja bi ističu bila bar prilično adekvatna njihovoj ulozi u stvaranju Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *