Bolnici i Domu zdravlja zaštitni viziri, naočare i odijela

Iz sredstava prikupljenih u akciji “Respirator za Srpsku” danas je bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina donirano po 70 zaštitnih odijela, vizira i zaštitnih naočara, dok je bijeljinskom Domu zdravlja, u skladu sa njihovim zahtjevom i potrebama, donirano po 100 zaštitnih odijela i vizira, te 30 zaštitnih naočara, saopšteno je iz preduzeća “Elvako MetPro”.

U okviru ovih aktivnosti, juče je i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih

poslova Republike Srpske – Policijska uprava Bijeljina donirano po 30 zaštitnih odijela i vizira, te 500 zaštitnih rukavica.

Nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mjere zaštite od njegovog širenja, firme “TRB” i “Elvako MetPro” izdvojile su 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa.

Vlasnik ovih kompanija Slaven Ristić je pokrenuo humanitarnu akciju “Respirator za Srpsku” u okviru koje je do sada prikupljeno 1.411.816,91 KM od brojnih privrednih subjekata iz Srpske, kao i fizičkih lica koja su podržala ovu akciju.

Dio zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava podijeljen je i novinarima koji svakodnevno prate dešavanja u Bijeljini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *