Bliže se neradni dani u maju, mnogi će imati mini odmor

Do narednih neradnih dana i dugoočekivanog predaha ostalo manje od mjesec dana. Vijest koja raduje sve građane je da se ove godine spajaju slobodni dani za 1. maja i Vaskrs, mnogi će uspjeti da spoje ove dane i naprave mini odmor.

Ovogodišnji neradni dani počeće sa Praznikom rada, 1. i 2. maj standardno se praznuju neradno, a odmah na njih se nadovezuju neradni dani za Uskrs od 3. do 6. maja i 9. maj Dan pobjede na fašizmom. Dakle od 1. maja pa sve do 9. maja mnogi će odmarati, piše “SrpskaInfo“.

Školski raspust će se poklopiti sa neradnim danima koje smo već pomenuli. Raspust kreće 29. aprila, pa mnogi roditelji uzimaju i slobodne dana kako bi u potpunosti iskoristili i uskladili svoj odmor sa proljećnim raspustom.

Evo kako da spojite neradne dane

Naime, naredni predah od posla nas čeka od prvog maja odnosno Praznika rada koji pada u srijedu i drugog maja odnosno četvrtka.

Zatim već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedjelje odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedjeljak. Ukoliko vam je ostalo dana od godišnjeg odmora jedan od predloga je da uzmete četiri radna dana (utorak, srijedu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji slijedi.

Ili, mnogima “bezbolnija” opcija – 29. i 30. april, pa da onda spojite do 7. maja, što opet nije malo.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedjelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primjenjuje kada su u pitanju vjerski praznici.

Pojedine firme ponekad pribjegnu i kolektivnom godišnjem odmoru kada je na primjer, period slava.

Kolektivni godišnji odmor je, podsjetimo, period kada jedan sektor firme ili cijela firma koristi odmor u isto vrijeme tokom kojeg je rad obustavljen potpuno.

Neradni dani u maju 2024. Godine

1. maj – Praznik rada

2. maj – Praznik rada

3. maj – Veliki petak

5. maj – Vaskrs,

6. maj – Vaskršnji ponedeljak

9.maj – Dan pobjede nad fašizmom


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *