Bjelica i Šapić razgovarali o projektima od značaja za Sokolac

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem o planovima izgradnje solarne elektrane, formiranju poslovne zone i drugim projektima značajnim za ovu opštinu.

Bjelica je rekao novinarima da je posjeta gradonačenika Beograda Aleksandra Šapića opštini Sokolac izuzetna čast za ovu lokalnu zajednicu, grad Istočno Sarajevo, Republiku Srpsku i BiH.

On je naveo da je sa gostima razgovarao o planiranim i projektima čija realizacija je u toku.

Bjelica je istakao da je Sokolac veoma bitno mjesto, ne samo u gradu Istočno Sarajevo, Republici Srpskoj, nego i u BiH jer se tu nalazi Vojničko spomen-groblje i manastir Svetog Georgija, na čijim zidovima je uklesano 4.000 imena srpskih boraca poginulih u odbrani Sarajevsko-romanijske regije.

“Sokolac drži pečat Republike Srpske, gdje je Srpsko vojničko groblje i manastir `Sokolica` na Ravnoj Romaniji”, rekao je Bjelica i naglasio da će ova posjeta gradonačelnika Beograda dodatno otvoriti vidike mnogima i predstaviti ono što se stvarno desilo na ovim prostorima.

Šapić je nakon razgovora sa Bjelicom i njegovim saradnicima rekao novinarima da se odlučio da njegova prva zvanična posjeta od kada je na funkciji gradonačelnika Beograda bude baš u ovoj opštini kako bi javnost u Srbiji i u regionu posjetio na važnost Vojničkog spomen-groblja “Mali Zejtinlik”.

“Treba da odamo poštu, pre svega, srpskim žrtvama, a onda kad odajete svojim žrtvama, to znači da ste spremni da odajete poštu svim žrtvama ovih nesrećnih ratova”, naglasio je Šapić.

On je izrazio uvjerenje da će, što se tiče srpske strane, sve biti učinjeno da se nikada ne vrate i ne ponove zla koja su zadesila ove prostore i da to očekuje i od pripadnika drugih naroda.

Gradonačelnik Beograda sa saradnicima, u pratnji domaćina, posjetio je Vojničko spomen-groblje na Sokocu “Mali Zejtinlik” i sastao se sa porodicama poginulih boraca, a obišao je i crkvu Svete Petke i manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *