Bijeljinskoj CZ donirana oprema vrijedna oko 80.000 KM /VIDEO/

Sve što se ulaže u sistem civilne zaštite višestruko se vrati onda kada bude upotrijebljeno u svrhu zaštite ljudi i imovine prilikom prirodnih katastrofa, rekao je direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović, koji je u Bijeljini prisustvovao primopredaji IT opreme i opreme za spasavanje vrijedne oko 80.000 KM, koja će doprinijeti zaštiti života više od 50.000 stanovnika područja podložnih poplavama.Novitović je naveo da je riječ o vrijednoj donaciji, kako za grad Bijeljinu, tako i za službe civilne zaštite.

Rezidentni predstavnik Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH Stelijana Nedera rekla je da vrijednost donacije premašuje 80.000 KM. Nedera je napomenula da katastrofe mogu uništiti i ekonomiju i razvojne napore ostvarene tokom niza godina te, upravo zbog toga, UNDP ulaže značajne napore kako bi se BiH prilagodila efektima klimatskih promjena i unaprijedila upravljanje rizicima od katastrofa.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović naglasio je da je do sada kroz projekte UNDP-a u Bijeljinu uloženo 4.5 miliona dolara kroz razne projekte, te da je još bitnije to što imaju podršku od stranih organizacija i kroz savjete i kroz funkcionisanje u vezi sa konceptom “zelenog grada”.

Grad Bijeljina dobio je danas opremu za spasavanje na vodi i pod vodom i IT opremu, obezbijeđenu u okviru programa “Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj BiH”, koji sprovode Vlada Švajcarske i UN, a čija je ukupna vrijednost 7,1 milion KM.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *