Bijeljinska bolnica jedina u Republici Srpskoj sa standardima ISO 9001 i 22301

JZU Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina danas su zvanično uručeni sertifikati standarda ISO 9001:2015 i ISO 22301:2019 od strane predstavnika JUQS – Društvo za sertifikaciju i nadzor sistema kvaliteta iz Beograda.

Bolnica u Bijeljini  nedavno je uspešno prošla proces resertifikacije prema standardu ISO 9001 i dobila sertifikat prema standardu ISO 22301 i time postala jedina zdravstvena ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa u Republici Srpskoj koja posjeduje ova dva standarda.

 “Ova dva standarda predstavljaju zlatne standarde u upravljanju kvalitetom i kontinuitetu poslovanja. Oni nas obavezuju da stalno težimo poboljšanju procesa i pružanju izuzetne zdravstvene nege, čak i u izazovnim okolnostima. To je rezultat zajedničkog rada i predanosti svih članova našeg tima, od osoblja direktno uključenog u procese do menadžmenta koji pruža podršku i usmerava nas ka ciljevima”, izjavila je dr Jelena Stevanović, rukovodilac Službe za kontinuirano unapređenje kvaliteta.

Dragana Pavlović, direktorica sertifikacione kuće JUQS istakla je da je period kada je menadžment bijeljinske bolnice odlučio da započne proces sertifikacije bio jako težak, posebn za zdravstvene ustanove.

“Verujem da ste uz preporuke koje ste dobijali od naših proveravača bolnički sistem podigli na viši nivo,  a to pokazuje i  je priznanje “Oskar kvaliteta” koji ste dobili kao šampion poslovne izvrsnosti 2021. godine. Veoma nam je drago što ste baš vi naša referenca,  s druge strane smatram da ste privilegovani što ste sertifikovani od strane sertifikacionog tela JUQS koje je jedno od najstarijih sertifikacionih kuća koja je osnovana još davne 1997. godine. Nadam se da ćemo nastaviti da radimo u ovom pravcu, odnosno da će novi ciklus nastaviti da se razvija u ovom pravcu i da ćete i dalje imati benefite od strane sertifikacionog tela”, rekla je Pavlović.

 “Posebno mi je drago što ste sve preporuke uvažili i shvatili da one dovode do poboljšanja vaših procesa. Ponosni smo što izdajemo i međunarodni IQNET sertifikat koji je priznat u celom svetu i ta organizacija ima najveći broj izdatih sertifikata”,  izjavio je Aleksandar Stojiljković, ocjenjivač iz YUQS-a. Stojiljković je rekao da je bijeljinska bolnica za sada jedina zdravstvena ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa u Republici Srpskoj čije su sve organizacione jedinice sertifikovane prema standardu ISO 9001 i pozvao sve zdravstvene ustanove da krenu u proces standardizacije, jer je to jedini isravan put sigurnog i kvalitetenog poslovanja.

Direktor bijeljinske bolnice prof. dr Zlatko Maksimović zahvalio je kompletnom timu koji je radio na implementaciji ovih sertifikata te sertifikacionoj kući koja je provjerila i ustanovila da Bolnica ispunjava navedene standarde.

“Vjerujem da će se tim bijeljinske bolnice i u narednom periodu baviti implementacijom novih standarda a već danas se kreće sa pripremama”, rekao je prof. dr Maksimović.

Danas je održano prvo predavanje putem zoom platforme za načelnike odjeljenja,  rukovodioce službi i glavne sestre odjeljenja na temu uvođenja novog standarda ISO 7101, kojim će biti integrisani sistemi menadžmenta dosadašnjih standarda, a koji se odnosi na sistem menadžmenta kvaliteta specifičnog za zdravstvene ustanoce. Predavanje je održao profesor Radomir Bošković, predstavnik konsultantske kuće iz Moskve


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *