Bijeljinci sve više vremena provode u Hercegovini /VIDEO/

I ako na turistička putovanja ove godine neće uticati samo puno sunca i bogata turistička ponuda, nego i epidemiološka situacija, građani Srpske svaki slobodan vikend ili dane praznika nastoje provesti u nekoj od destinacija od Trebinja do Novog Grada, za šta sve do kraja juna mogu iskoristiti turističke vaučere. Kako smo saznali, Bijeljinci su zimske dane provodili na Jahorini, dok u posljednje vrijeme sve više borave u Trebinju. Na pragu je i ljetna sezona, pa su mnogi već rezervisali aranžmane. Zbog manje komplikacija na granicama, Semberci se trenutno opredjeljuju za crnogorsko i hrvatsko primorje.

Građani su turističke vaučere koristili i za vrijeme prvomajskih i vaskršnjih praznika, a prema evidencijama turističkih agencija,  Bijeljinci su u aprilu i maju najviše odmarali u gradu na Trebišnjici. Naime, Trebinje grad mediteranske klime, vina i platana jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija u vrijeme pandemije. Kako kažu u agencijama, tokom zimskih mjeseci najveći broj naših sugrađana turističke vaučere koristio je za posjetu olimpijskoj ljepotici Jahorini.

Građani Srpske turističke vaučere mogu koristiti do 30. juna 2021. godine, a oni koji su u 2020. godini iskoristili turistički vaučer mogu ostvariti pravo na korištenje turističkog vaučera i u 2021. godini. Pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100,00 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske, a jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Da je interesovanje građana Bijeljine za turističke vaučere na zavidnom nivou, pokazuje i broj do sada iskorištenih vaučera, kako tokom prošle godine, tako i u prvom kvartalu 2021, kažu u Agenciji Hepy travel.

Sa toplijim majskim danima, raste i interesovanje za aranžmane na primorju. S obzirom da za državljane naše zemlje nema prepreka niti komplikovanih procedura za ulazak u Crnu Goru, za sada se Bijeljinci u najvećoj mjeri zanimaju za rezervaciju smještaja na ovoj destinaciji. Drugi su ipak zainteresovani da ljeto provedu na nekoj od plaža u hrvatskom primorju.

A oni koji su navikli da godišnji odmor provode na egzotičnim destinacijama, za njih ni nešto komplikovanije procedute na granicama, pa i tokom boravka u određenim zemljama, a koje i ove godine diktira pandemija virusa korona, ne predstavljaju problem.

Cijene aranžmana na crnogorskom i hrvatskom primorju nisu ove godine veće u odnosu na lane. Neki hoteli koji tokom prošle godine nisu otvarali svoja vrata za turiste, dali su za rezervacije do kraja maja ove godine i popuste.

Ono što je sigurno, za razliku od nekih ranijih godina, i ove kao i prethodne turizam se neće moći osloniti samo na puno sunca, bistro more i bogatu turističku ponudu, već i na zdravstvenu sigurnost i mogućnost putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *