Bijeljina: Srednjoškolci u aprilu putuju sa mjesečnom kartom iz marta

Bijeljinski prevoznik “Semberija-transport” omogućio je učenicima osnovnih i srednjih škola da po povratku sa onlajn nastave u škole u aprilu putuju sa mjesečnom kartom iz marta, rekao je Srni vlasnik preduzeća Pantelija Mitrović.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pozvalo je Savez opština i gradova Srpske da uputi inicijativu prevoznicima na nivou jedinica lokalnih samouprava da se učenicima srednjih škola obezbijedi besplatna karta za april.

Mitrović kaže da “Semberija-transport” obavlja prevoz blizu hiljadu učenika u Bijeljini i da je broj vožnji udvosručen jer su tokom epidemije virusa korona školska odjeljenja podijeljena u grupe od po desetak učenika.

Najjeftinija mjesečna karta za učenike osnovnih škola koju plaćaju roditelji je 35 maraka, a za srednjoškolce 50 maraka.

Preduzeće “Semberija-transport” obezbjeđuje besplatan autobuski prevoz za članove Udruženja slijepih lica u Bijeljini i za njihove pratioce, za članove Udruženja gluvih i za udruženja koja štite interese djece sa posebnim potrebama.

Prvo su bijeljinsko preduzeće koje je pristupilo programu “Ponosna kartica Republike Srpske” i odobravaju popust za autobuski prevoz višečlanim porodicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *